За Нас


Пчелари Михови започват да се занимават с пчеларство през 1994 г. Работят интензивно и с удоволствие. Първото пчелно семейство купуват, за да има чист мед за децата. Впоследствие нещата доста се променят и в момента това е основното им занимание. От хоби, пчеларството се е превръща в семеен бизнес.През 2011 г.на I-вия ФЕСТИВАЛ НА МЕДА в гр. Добрич Недялка Михова е избрана за ЦАРИЦА НА МЕДА.


През 2012г. на специализираното изложение „ПЧЕЛОМАНИЯ”, организирано от Добрички панаир АД е удостоена с титлата ПЧЕЛАР НА ДОБРУДЖА.


През Ноември 2012г. Недялка Михова поема инициативата”ДАРИ БУРКАНЧЕ МЕД НА ВСЯКО ДЕТЕ”. В ЦДГ 23 „Звездица” в гр. Добрич тя подарява на близо 200 деца по бурканче кремообразен мед. Идеята й е децата да се запознаят с вкуса на истинският мед и ако е възможно той да измести от менюто им близалките и желираните бонбони.


В началото на 2014 г. поради увеличаване обема на работа в усиления труд се включва дъщеря им със съпруга си и трите им деца. Те оставят шума и суетата на големия град и предприемат стъпката да се преместят от София в Добрич. Желанието им е да възпитат децата си на труд и любов към природата, както и да получат знанията и тънкостите събирани през годините от пчелари Михови. Цялата фамилия участва дейно при изграждане и завършване на МЕДЕНА КЪЩА МИХОВИ, която отваря врати през пролетта на 2014 г.

На VII фестивал на меда в Добрич Полина Милчева е избрана за царица на Меда.


През 2019г. Недялка Михова отново е удостоена с титлата ПЧЕЛАР НА ДОБРУДЖА на изложението „ПЧЕЛОМАНИЯ”, организирано от Добрички панаир АД.

Хиляди са гостите, посетили Медена къща Михови до момента. В двора на къщата е устроен демонстрационен пчелин с различни системи кошери, стъклени и плетени кошери. Най-голямата атракция е скулптурата „Мечок“, който също е функциониращ кошер.


Сега три поколения отговорно и усърдно работят под покрива на Медена къща Михови. Те отглеждат общо 220 пчелни кошера разделени и разположени в четири пчелина. Три от тях се намират в зона от НАТУРА 2000 по поречието на река Батовска, в близост до курорта Албена. Разнообразието на растителните видове обуславят и различни видове мед, които пчелите на пчелари Михови събират.

От основаването на Фермерските пазари във Варна и Добрич, Медена къща Михови е постоянен участник и предлага продуктите си на жителите и гостите на тези два града. Участват и на национални фермерски фестове в София.


0
    0
    Количка
    Количката е празнаОбратно към магазина